skip to Main Content
Toerclub Volendam

170625 Jubileumtocht Zondag

170625 Jubileumtocht Zondag

Ook vandaag in Apeldoorn 07.30 uur ontbijt. Evenals gisteravond stond er een heerlijk buffet gereed. Op helaas alweer de laatste dag werd daar gretig gebruik van gemaakt. Deze 3e en laatste rit van de jubileumtocht / Duitsland weekend, was 105km en de route ging vanuit Apeldoorn via Voorthuizen, Spakenburg, Eembrugge, Muiden en de Volgermeer weer terug naar Volendam. De groepsindeling bleef weer hetzelfde en ook vandaag bleek de regen een poging te doen om deze tocht nooit meer te vergeten en dat is gelukt! Bij groep 2 bleken alle gatten en benen voldoende hersteld om vanaf de start gelijk te “vlammen”. Dat ging zo goed dat we op zeker moment bij groep 1 aansloten. Dat bleek een ongewenste ontwikkeling, want de eerste lekke band diende zich aan en weg was groep 1. Door de dankbare hulp van Tom Mol konden we weer gauw in de achtervolging. Ook dit mocht niet lang duren want lekke band 2 diende zich aan. Vervolgens bleek een nieuwe patronen pomp ook kapot, maar de moed bleef erin dus opnieuw gas op de plank. Tsja ook dat was van korte duur, materiaal pech!!!!! Het kon niet uitblijven dat groep 3 die al bijgehaald was door groep 4 ons met 1 been en vinger in de neus voorbij konden tuffen. Bij de tussenstop na 55km werden we natuurlijk met de grootst mogelijke hilariteit verwelkomt, met name door koprijder gr 3 Jack Sier die zijn achternaam bij ons had achtergelaten…. De koek en sopie was weer TOP GEREGELD. Het stopte met regenen dus konden we de rit met frisse moed hervatten. Geloof t of niet maar na plm 4km ging t weer regenen en kregen we weer materiaalpech met als gevolg dat ploeg 2 zich naar later zou blijken MOEST berusten in haar lot om als laatst in Volendam terug te keren. Telkens als de (regen)jassen in zicht kwamen kregen we een lekke band (5). Met als klap op de vuurpijl ook nog een open schellingwoude brug die vertraagd dicht ging. Ondanks dit alles bleef de saamhorigheid en humor groep 2 onder leiding van onze regelaars Ton Rossenaar & Edwin Sier tot het eind aan toe bijzonder goed. Uiteraard moest de spreekwoordelijke kelk tot de laatste drup leeg. Bij eindstation SUCCES kantine was gelegenheid om het hele weekend te evalueren waarbij voorzitter Rob vd Plas, als dank de handen van alle aanwezigen meerdere malen op elkaar kreeg bij het noemen van de namen van een ieder die meegeholpen heeft tot het laten slagen van deze jubileumtocht.
Een weekend (en m.n. de laatste dag) om nooit meer te vergeten met voor groep 2 de teller op in totaal 484km.
HARTELIJK DANK.

Auteur
672Koning

Geef een reactie

Johan Koning

Heb het wielrennen ontdekt in juni 2015 en vind het geweldig.

Back To Top