170715TC tocht Amerongse Berg

170715TC Tocht Amerongse Berg

Het zit er alweer op. Met plm. 25 toerclubleden onder goede weersomstandigheden, ruim 203 km naar de Amerongse Berg. Vorig jaar waren er meer deelnemers echter naar verluidt zijn er dit keer diverse leden afgehaakt omdat er heel misschien een paar druppels regen konden vallen. De Knoest blijkt inmiddels meer km vis te vangen dan dat hij in een week fietst, Ruud (metsel) Plat heeft nog steeds last van zijn billen door jubileum tocht, Richard Stuut had een klussie en Nico Hoogland bleek zich nog weer eens te moeten “sparen” en wou uitslapen. Daniel Masee (alvast gefeliciteerd) was bezig met voorbereidingen omdat hij morgen Abraham ziet. Maar goed we vertrokken in 2 groepen. De 2e groep reden achter de toerclub navigatie meester Fred Sier en voorzitter Rob vd Plas aan. Dit keer ging ik met de eerste groep mee, onder leiding van de toerclub ambassadeurs Ton Rossenaar en Edwin de Boer. We vertrokken vanaf Molen Katwoude richting Muiden, Loosdrecht naar pauzeplaats bij vliegveld Hilversum alwaar Kees Meeuw en Piet Slak en … ons opwachten met koek en sopie. Daarna via Soest, dierenpark Amersfoort, Maarsbergen naar Amerongse Berg. In de achterhoede heb ik kunnen zien hoe een plaatselijke klim kampioen, “onze” Johan Oog uitdaagde. Wat de beste man niet kon weten is dat Johan Oog vergelijkende spieren heeft als een hyena. Ik denk dat die man het hele weekend slecht zal slapen van deze vernedering. Vervolgens daalden we af richting lunchplaats Den Rooden Leeuw waar een heerlijke lunch gereed stond. Op terugweg nog langs de KNVB campus in Zeist gereden en daarna achter kopmannen Kees Bolletje en Johan Oog aan. Dat was best ff aanpoken voor een ieder….. Bij de tussensprint op de Schellingwoude brug ging het nog goed, maar door de Volgermeer nam Edwin v Rooie Jop de kop ff over van Bolletje en Oog. Sjonge jonge. Tot Broek in W’land ging t nog net maar daarna gingen ze als een formule 1 richting Volendam. Achteraf was ik hiervoor gewaarschuwd maar toch had ik deze rit inclusief einsprintles niet willen missen. Uiteindelijk om 15:00uur thuis en weer een geweldige ervaring rijker.
Organisatie hartelijk dank.