skip to Main Content
Toerclub Volendam

17081TC rit Baambrugge

17081TC Rit Baambrugge

Vanmorgen een grote groep bij de start T.c. Volendam plm. 45 fietsers. Allemaal richting A’dam, drukke bedoening. Via Monnickendam via de dijk naar Durgerdam en op zeker moment was de groep in 3e verdeeld. Ik ging i.v.m. gelijke verdeling met de eerste (iets snellere) groep mee met o.a. Kees Kwakman Muhren, Hans Vos, Jan Lindeboom, Jack Kemper en Kees Bolletje. Na plm 30 km bleek dit helaas een verkeerde keus. Niet vanwege de snelheid, maar bij A’dam werd de lucht een stuk donkerder en zij blijken allergisch voor regen keerden om. Zelfs Hein Vik en Kees Turbo Slak haakten af. Er zat met nog 2 “lotgenoten” maar 1 ding op en dat was ff v wachten op 2e groep Jaap de Knoest. Hoewel ook daarvan 2 man omkeerde, Jack Ips en Ruud Kitte, kon de rit uitgereden worden naar een droog Baambrugge. Lekker bakkie koffie gedronken en weer terug naar Volendam. Alleen Jack Flanter vond de rit tekort en besloot in ze uppie nog een lus naar schiphol te rijden, zijn bestemming is onbekend gebleven. Als slot rondje ben ik via Middelie terug gereden met 105 km op de teller. Weer een ervaring rijker en inmiddels thuis blijkt het hier wel hard geregend te hebben….

Auteur
672Koning

Geef een reactie

Johan Koning

Heb het wielrennen ontdekt in juni 2015 en vind het geweldig.

Back To Top