180505 TC Ardennen weekend

180505 TC Ardennen Weekend

Zaterdag 5 mei vertrek mer olm 20 TC leden naar hotel Rido Valkenburg met de bedoeling door de Ardennen de klimclasic te rijden. Helaas werd die na de Cauberg al ruw verstoord doordat een body het begaf. Na plm 10km duwen en 2 fietswinkels verder kon het probleem gelukkig opgelost worden. Hierdoor een lange koffie en voor enkelen een Lasgna stop van bijna 1,5uur. Helaas moest dus de route door dit akkefietje aangepast worden en zijn we door belgie naar drielandenpunt gereden. Wat een geweldig uitzicht en dan vooral natuurlijk met super mooi weer. Allemaal een lekkere hamburger groot formaat naar binnen gewerkt en toen weer verder en uiteindelijk ruim 150km op de teller en ondanks “bodyakkefietje” een geweldige ervaring rijker. Uitblinker van de dag was m.i. J Oog. Vervolgens lekker eten, gezellig napraten en de dag evalueren en natuurlijk vooral veel lachen over memorabele momenten vd dag. Rossenaar maakte de kamerverdeling bekend en de keuze Kuiper / Stuut bleek een schot in de roos. De scherpzinnige opmerkingen van Stuut en het hoge acceptatie gehalte van Kuiper hebben er voor gezorgd dat zij unaniem gekozen zijn als koppel for ever. Zondagochtend 7:30u ontbijt buffet en 8:30u verzamelen voor vertrek voor een tocht van plm 100km. Eerst weer naar de Cauberg want de tweede keer is t altijd makkelijker zegt men. Helaas gelijk weer mechanische pech, maar kon door onszelf opgelost worden. Na de Couberg rondje Limburg met enkele pittige beklimmingen gedaan. Als toetje na plm 75km de Keuteberg op. Niet terug naar kleinste blad betekend jezelf laten vallen of stoppen en weer terug naar start. Man man man wat is die berg steil met zijn plm 19%.
Voor de diehards nog ff col de Sibbe op, met als afsluiting nog ff snel plm 3 minuten gem. heen en weer op de Cauberg. Ruud Plat zou zeggen de 3e keer gaat nog veel makkelijker dan de 2e en dat bleek ook zo.
Kortom 2 mooie dagen, geweldig weer, lekker eten en “drinken” en goed ontbijt. Twee geweldige routes en voor velen een nieuw PR.
Terug in Volendam overheersten de terechte complimenten aan de organisatoren. Ton en Edwin oprecht bedankt voor deze onvergetelijke ervaringen en op voorhand veel succes in juni met Oostenrijk week. Ga zo door. dank aan TC ambassadeurs EdBoer & TRossenaar.