180526TC Den Oever – Kolhorn – Volendam

Vanmorgen bij TC startplek Evodam wel 100 wielrenners aanwezig. Deze verdeelden zich over een groep of 4. Ik reed mee met groep Rossenaar. Die groep wordt wekelijks groter, reden nog niet bekend. Degene die meereden voor een koppie en gebak van de jarige Hennie Kuiper waren teleur…….
De rit ging met een forse tegenwind richting Den Oever. Met Kees Sas als kopman met daarachter Richards nieuwe Stuutfiets ging het tempo toch vrij snel omhoog. Via Den Oever naar Anna Palauwna en sommige dachten Daar al aan een koffiestop maar Ton had vooraf bepaald dat de koffiestop in Kolhorn zou zijn. Kortom er moest nog ff doorgefietst worden tot plm 85km. Heerlijk koppie met gebak en een uitbater die de TC leden al op zijn duimpje begint te kennen. Niet vooraf vragen wie moet wat maar gewoon koffie neerzetten. Geweldig.
De zon begon steeds warmer aan te voelen dus werd de terugweg inzet met een iets hogere snelheid. Dit keer geen lekke banden en gelukkig ook geen gevaarlijke situaties.
Zo kon met een gemiddelde van 34km een mooie tocht afgesloten worden met plm 135km op de teller. Voor degene die morgen de keus maken voor plan B en de TC vd Plas tocht gaan fietsen, veel succes toegewenst. Het wordt heel mooi weer.