Fietsvakantie Oostenrijk

Dag 1

Met 30 TC leden naar Oostenrijk . Bludesch, Vorarlberg, Austria na aankomst 14:30uur eerst een briefing van Ton Rossenaar en daarna fietspakkie aan en tochje plm 36km gemiddeld 10% klimmen, een beste uitdaging. Eten, napraten en vroeg erop, morgen weer een nieuwe uitdaging.

Dag 2

Voor de meesten was het een zware dag. Voor mezelf een hele zware dag, die begon met een uitglijder op de trap van 1 hoog naar de bgg. Maar goed Johan Schilder Oog fietst ook met een paar gekneusde ribben dus dat hoort erbij. De omgeving is hier echt geweldig. De bergen ontelbaar en de nu groene skipistes super gaaf. Vandaag de uitdaging om o.a. de Furkajoch te fietsen. Een beklimming van 22 km en naar verluidt een gemiddeld stijgings percentage van 11%. De stukken t/m 10% gingen redelijk maar de vele kilometers van 12 t/m 16% waren echt zwaar, vooral ook door de temperatuur van 29 graden. Maar goed we klagen natuurlijk niet morgen is de weersverwachting minder. Verder werd er goed aan de veilheid gedacht. Edwin de Boer reed bij de voorste helft en Ton Rossenaar bij de 2e helft van de groep. Onderweg geweldige vergezichten een mooie maar zware tocht van 100 km en 2400 hoogte meters. Nu weer de kookkunsten van Haro van Bikesport Holidays proeven om zo weer een goeie ondergrond voor morgen op te bouwen, daarna nog een sportenergie en vroeg naar bed….. Wordt vervolgt.

Dag 3.

Gisteravond met een toeristisch local treintje de gehele bosrijke omgeving bezichtigd. Vooral de downhill pistes waren bijzonder. Vanmorgen bij het ontbijt bleek al gauw dat we ons warmer moesten kleden dan de eerste 2 dagen. Met 9 graden vertrokken. De route was weer formidabel en aan klimmen valt hier echt niet te ontkomen. Helaas waren de plaatsen welke we hebben aangedaan niet te onthouden (o.a. Silvrettapas), maar de diverse stuwmeren met helder blauw water waren geweldig om te zien. Het doel was een beklimming van plm. 1950 meter hoogte en die werd door iedereen gehaald. Zie Relive link https://www.relive.cc/view/1654983971
Jan de Kip vond dat ver genoeg. Na de daling ff lunchen en vervolgens naar een volgend beklimminkje, waarna een spectaculaire afdaling met zelfs 25% en alleen maar haarspeld bochten werd ingezet en na plm. 40 km werd Bludance bereikt. Van daaruit alleen nog het “toetje”, de dagelijkse klim van 8 km van gem. 10% en toen zaten er alweer 115 km en 2370 hoogtemeters op. Na thuiskomst prepareerde Fred Schuitemaker de fietsen van Piet en Frank dus dat belooft wat morgen, want dan blijkt er een koninginnenrit gefietst te gaan worden. Uiteraard ook ff de neuzen in 1 richting bij de dagelijkse briefing van onze kapitein Ton Rossenaar. Hopelijk morgen wederom een veilige en blessurevrije rit. Weer een geweldige ervaring rijker. Benieuwd hoe de beentjes het morgen houden.

Dag 4.
Vanmorgen warmere start als gister. Op initiatief van de organisatoren werd de groep in tweeën gedeeld om het een ieder naar wens te maken. Er kon gekozen worden uit 2 koninginnenritten. De een 120 km en plm. 3100 hoogtemeters o.l.v. Edwin de Boer en de ander 140km en plm. 1400 hoogtemeters o.l.v. Ton Rossenaar.

Ik koos voor de tweede.
Een route die ging richting bodenzee en vervolgens een lus door Zwitserland. Potverdorie wat was dit genieten. Ook vele kilometers langs het hard stromende water in de Rijn, jezelf afvragende waar toch al dat water vandaan blijft komen….
De eerste groep ging langs minimaal 3 bergen. De Thuringerberg – Faschinajoch – Hochtanbergpas en tussendoor naar de koninklijke skiplek Lech. Kortom een bijzondere mooie klim dag. Met uiteraard het zoal gister genoemde dagelijkse toetje, de klim naar ons huisje. Het toeval wou dat bij de voet van de berg de beide groepen bij elkaar kwamen. Ongelooflijk maar des te bijzonderder. Zonder opzet werden de persoonlijke krachten gemeten en dat was voor de 2e groepers die eerder dan de 1e groepers boven waren als een (strava) KOMMETJE.
Na afloop direct ff napraten bij het zwembad. Omdat het alweer de laatste dag is dit keer met een gele rakker. Conclusie iedereen was moe maar vooral voldaan en allemaal weer een ervaring rijker.
Kortom een TC fietsvakantie die voor een ieder op het geheugen gegrift staat.
Ik mag hierbij namens alle deelnemers T Rossenaar, Ed Boer en Haro bedanken!
Het was geweldig!!!